Kirándulótipp: Visegrád gyerekekkel

Kirándulótipp: Visegrád gyerekekkel

Múlt vasárnap késő nyári idő volt, hétágra sütött a nap, harminc fokot lehetett mérni, de mi valahogy mégsem éreztük azt, hogy strandidő lenne, így inkább egy családi kirándulás mellett döntöttünk, mintsem hogy a Balatonra mentünk volna. A tervünk az volt, hogy elautózunk Visegrádra és egész nap bobozunk, aztán megnézzük a várat. És nagyon jól tettük, hogy oda mentünk, mert szuper klassz dolgokat lehetett ott csinálni. Elképedve láttuk, hogy a négy és fél éves kisfiúnk – aki egyébként száz méternél többet önállóan, saját lábon menve soha sehol nem tesz meg; nyilván mert apa nyakában utazni sokkal könnyebb – úgy vágtatott előre, mint akit puskából lőttek ki. Imádta a vár minden szegletét! Legalább ezernyolcszázszor hallottuk az „Ez mi?”, „És ez mi?” kérdéseket, mert minden érdekelte a legelső sziklától a legutolsó páncélzatig.

 

Dunakanyar

A kilátás

A visegrádi vár Budapesttől mintegy negyven perces autóútra fekszik, kilométerekben számolva talán 40-50 km lehet. A bob pálya mellett 1000 Ft-os napidíj ellenében lehet parkolni. Megérkezve nem volt más dolguk, mint kiállni a sort, hogy jegyet tudjunk venni a bobozáshoz. Ez kb. fél órás várakozási időt jelentett, még szerencse, hogy épp a jegypénztár mellett üzemel egy fagyizó, így gyorsan elment az idő, hiszen meg kellett birkózni egy jó nagy adag csavaros fagyival. 😀

Következett a bobozás, háromszor kellett csúsznuk, mert egy csúszás nem csúszás, anya! Nézzétek csak, ennyire jó volt! 😀

 

Bobozás
Itt már nagyon izgultunk, hogy mi lesz!

 

Bobozás

Hamar utolértük apáékat is…

 

Bobozás

Indulás!

Aztán következett az erdei kirándulás. Negyed óra az erdei ösvényen és meg is érkeztünk a várhoz. Közben nem győztünk ámuldozni, hogy mióta is ilyen szép innen az erdőből a kilátás??? El lehet látni egészen a Dunáig, láttunk csodaszép gombákat, indiai turista csoportot, és rengeteg szúnyogot. De most komolyan!! Ennyi szúnyogot Ázsiában nem láttam, mint ott az erdőben! 😀 Hogy egészen pontosan fogalmazzak, a végén úgy menekültünk ki az erdőből.

 

Kirándulás

Erdőben

 

Erdő

Ez bizony gyönyörű

 

Dunakanyar

Lélegzetelállító kilátás

 

Gomba

Gombák csücsülnek a fán

 

Gyerekek

A géppuskából kilőtt gyerekeim…. 😃

 

Visegrád

Mi lesz, Apa, Anya? Mi gyorsabbak vagyunk, mint ti?

Ki kellett próbálnunk az íjászkodást, mert a gyerekeim totál oda vannak érte. 200 forintba került három lövés, bezzeg a belépőjegy nem volt ilyen olcsó. Panoptikum nélkül 1400 Ft egy felnőtt belépő ára. Tehát, ha egy négy tagú családnak Visegrádra támad kirándulni kedve, és mindent meg akar nézni, illetve mindent ki szeretne próbálni, akkor minimum 7-10.000 Ft-tal készülnie.

 

Még néhány fotó, hátha kedvet kaptok ti is egy kis kiránduláshoz! 😊

Íjászat

Íjászat

 

Íjászat

A büszke célbataláló

 

Gyerek íjászat

Íjászat a legkisebbeknek

 

Sziklamászás

A várban még sziklát is lehet mászni

 

Kaloda

Meg apát kalodába zárni

 

Kaloda

Ebből az élményből Dávid sem maradt ki

 

Visegrádi vár

Azt hiszem, rendesen bevettük a várat….😃

Ha van kedved, írd meg a véleményedet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.