Szingapúr éjjel

Szingapúr éjjel

Őszintén megvallva mielőtt idén nyáron ellátogattam Szingapúrba, nem sokat tudtam erről a fantasztikus városállamról. Na jó, annyit azért tudtam, hogy Ázsiában van, de lila gőzöm nem volt arról például, hogy ez a világ egyik legtisztább városa, hogy hihetetlen magas színvonalú az oktatás és hogy egy csomó szabály van, amit kötelező betartani. Csak, hogy egyet kiragadjak a sokból: nem szabad rágógumit bevinni az országba. Sőt, vásárolni sem lehet rágót egész Szingapúr területén. Nem szabad enni és inni a metró, azaz az MRT territóriumában, a szabályt sértőkre súlyos pénzbüntetést szabnak ki. Ezért cserébe viszont klinikai tisztaság, rend és biztonság várja az idelátogatókat.

 

Arra gondoltam, a mai bejegyzésemben ezúttal nem a nappali Szingapúrt mutatom meg nektek, hanem az éjszakait. Nézzétek csak, milyen gyönyörű!!

 

Garden by the Bay

Gardens by the Bay

 

Szuperfák

Szuper fák

 

Szingapúr

Még több szuperfa

 

Garden by the bay

Szingapúr zöld kivilágításban

 

A Garden by the Bay parkban sétálva határozottan olyan érzésem támad mindig, mintha száz évet előreszaladt volna velem az idő. Ez a futurisztikus élmény az egész városra jellemző. Rendkívüli a modernség, a technológiai fejlettség az élet minden területén.

 

Szingapúr

A szuperfákból soha nem elég

 

Szingapúr

Gyalog út a levegőben

 

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands Hotel

 

A Marina Bay Sands a világ egyik leghíresebb luxus hotele. A felhőkarcoló tetején, a három épülettömböt összekötő hajó alakú tetőrészben kapott helyet az ún. Infinity Pool. Ez egy hatalmas medence, melyet csak és kizárólag a hotel vendégei használhatnak. Feszített víztükre egy bizonyos szögből nézve olyan érzést kelt, mintha a összeolvadna a horizonttal.

Külső látogatóként külön jegyváltás ellenében fel lehet menni lifttel az épület tetejére, ami egészen feledhetetlen élmény. Ha Szingapúrba látogatsz, ezt a helyet ki ne hagyd!

Egy titkos infó: ebben a hotelben fog lakni egy ideig az új regényemben, a Helló újra kedves exem! -ben Nora és Patrik, a két főszereplő …. 😉 Ugye várjátok már a regényt??

 

Felhőkarcoló

Csodás felhőkarcolók között

 

Szingapúr selfie

Szingapúr selfie

 

Nézd meg te is Szingapúrt a saját szemeddel:

 

 

Ha van kedved, írd meg a véleményedet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.